Kura na goji

Prísady: jedno malé kura, 4 lyžice goji, soľ, voda

Účinky: celkove tonizujúci pokrm

Kura umyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a posypeme goji, podlejeme teplou vodou. Pečieme do zlatista, pričom ku koncu pečenia môžeme poliať vývarom.

Kustovnice s mletým mäsom

Prísady: 100 g goji, 500 g chudého bravčového mäsa, 100 g bambusových výhonkov

30 g tuku, soľ a víno, na varenie sezamový olej, škrob a sójová omáčka

Účinky:  vyživuje jin posilňuje a tonizuje ľadviny vyživuje jin celkove, posilňuje zdravie.

Umyté a mäso nakrájame na tenké prúžky asi 3 cm dlhé. Rovnako ako mäso nakrájame aj bambusové výhonky. Na panvici rozohrejeme tuk a vložíme do nej mäso s bambusovými výhonky. Všetko za stáleho miešania rýchle restujeme. Zalejeme vínom, pridáme sójovú omáčku, soľ a opäť pomiešame. Potom vsypeme vopred premytú goji a opäť niekoľkokrát premiešame. Skôr než odstavíme panvu z ohňa, pridáme ešte niekoľko kvapiek sezamového oleja.

Vývar z goji a s rybími medailónmi

Prísady: 100 g rybích medailónov, 10 g goji, 1 lyžica vína, 4 ks huby shitake, 600 ml kuracieho vývaru

Účinky: doplňuje krv, napomáha krvnému obehu, posilňuje pečeň, zjasňuje zrak

Všetky prísady okrem rybích medailónov varíme približne 5 minút. Do hrnca nalejeme horúci vývar so všetkými prísadami. Ako náhle začne vývar variť, pridáme rybie medailóny.

Čerstvá a sušená kustovnice

Čerstvú aj sušenú goji je možné jesť aj samostatne, rovnako ako v kombinácii s orechmi a iným sušeným ovocím.

Upozornenie

Plody kustovnice nemajú žiadne toxické účinky. Avšak osoby s vysokou teplotou by ich nemali užívať, pretože goji môže vyživovať i baktérie a vírusy, ktoré zapríčinili teplotu.

Odporúčaná denná dávka cca 30 ks denne.

pripravila Maja

Prihlasovanie je určené iba pre správcov obsahu. Iní používatelia (napr. fóra) tu prístup zriadený nemajú.

POZOR! Každý neplatný pokus o prihlásenie je zaznamenaný.