Vytlačiť
Návštevy: 1677

Kura na goji

Prísady: jedno malé kura, 4 lyžice goji, soľ, voda

Účinky: celkove tonizujúci pokrm

Kura umyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a posypeme goji, podlejeme teplou vodou. Pečieme do zlatista, pričom ku koncu pečenia môžeme poliať vývarom.

Kustovnice s mletým mäsom

Prísady: 100 g goji, 500 g chudého bravčového mäsa, 100 g bambusových výhonkov

30 g tuku, soľ a víno, na varenie sezamový olej, škrob a sójová omáčka

Účinky:  vyživuje jin posilňuje a tonizuje ľadviny vyživuje jin celkove, posilňuje zdravie.

Umyté a mäso nakrájame na tenké prúžky asi 3 cm dlhé. Rovnako ako mäso nakrájame aj bambusové výhonky. Na panvici rozohrejeme tuk a vložíme do nej mäso s bambusovými výhonky. Všetko za stáleho miešania rýchle restujeme. Zalejeme vínom, pridáme sójovú omáčku, soľ a opäť pomiešame. Potom vsypeme vopred premytú goji a opäť niekoľkokrát premiešame. Skôr než odstavíme panvu z ohňa, pridáme ešte niekoľko kvapiek sezamového oleja.

Vývar z goji a s rybími medailónmi

Prísady: 100 g rybích medailónov, 10 g goji, 1 lyžica vína, 4 ks huby shitake, 600 ml kuracieho vývaru

Účinky: doplňuje krv, napomáha krvnému obehu, posilňuje pečeň, zjasňuje zrak

Všetky prísady okrem rybích medailónov varíme približne 5 minút. Do hrnca nalejeme horúci vývar so všetkými prísadami. Ako náhle začne vývar variť, pridáme rybie medailóny.

Čerstvá a sušená kustovnice

Čerstvú aj sušenú goji je možné jesť aj samostatne, rovnako ako v kombinácii s orechmi a iným sušeným ovocím.

Upozornenie

Plody kustovnice nemajú žiadne toxické účinky. Avšak osoby s vysokou teplotou by ich nemali užívať, pretože goji môže vyživovať i baktérie a vírusy, ktoré zapríčinili teplotu.

Odporúčaná denná dávka cca 30 ks denne.

pripravila Maja