HubyHUBOVÉ RIZOTO

Ingrediencie: 350g. ryže, 500g. čerstvých húb, 100g. slaniny, cibuľa, 1 masox, olivový olej, 150g parmezán, soľ, korenie, oregano,

Postup: Na oleji opražíme slaninku s cibuľou, pridáme očistené a nakrájané huby. Varíme až kým sa nevyparí voda. Nasypeme ryžu a popražíme. Zalejeme 1l. vody, do ktorej sme rozpustili masox.

Varíme na miernom ohni, kým sa neodparí voda a ryža nezmäkne. Rizoto dochutíme polovicou nastrúhaného parmezánu a korením. Pred podávaním posypeme druhou polovicou syra.

HUBOVÉ FAŠÍRKY

Ingrediencie: 500g. čerstvých húb, 2 cibule, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, cesnak, rasca, 1 lyžica sójovej omáčky, pór, 1 lyžica solamilu, strúhanka.

Postup: Na panvici speníme na oleji cibuľu, pridáme huby, soľ a rascu. Chvíľku podusíme. Pridáme sójovú omáčku a vajce a ešte trochu povaríme, potom odstavíme. Pridáme cesnak, nakrájaný pór, solamil alebo postrúhaný zemiak a strúhankou zahustíme. Z masy formujeme fašírky, ktoré obalíme v trojobale a vyprážame. Podávame z varenými zemiakmi.

HubyHUBOVÉ PLACKY

Ingrediencie: 250g čerstvých húb, 500g. zemiakov, 50g polohrubej múky, 1 vajce, olej, cesnak, bazalka, kyslá kapusta.

Postup: Huby nakrájame na malé kúsky a podusíme na oleji. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúžiku, pridáme múku, prelisovaný cesnak, vajce, soľ, bazalku a podusené huby. Pečieme na panvici z oboch strán. Podávame z kyslou kapustou.

KURIATKOVÝ PAPRIKÁŠ

Ingrediencie: aspoň 2 hrste čerstvých kuriatok(ale nebojte sa ich dať aj viac),1 cibuľu, olej, 1/2 litra sladkej smotany, 2 lyžice múky, mletú červenú papriku, soľ.

Postup: Na oleji speníte nadrobno pokrájanú cibuľku. Potom do nej pridáte kuriatka, ktoré ste predtým dobre umyli a väčšie kúsky pokrájali na kocky. Kuriatka posolíte, podlejete malým množstvom vody a udusíte. Potom do takto pripravených kuriatok prilejete 'zátrepku' zo smotany, múky a červenej papriky (v prípade že smotana nie je poruke vystačíte aj s mliečkom a kúskom masla). Omáčku za stáleho miešania povaríte a vynikajúce jedlo je na svete. Podávať je to najvhodnejšie s haluškami.

Prihlasovanie je určené iba pre správcov obsahu. Iní používatelia (napr. fóra) tu prístup zriadený nemajú.

POZOR! Každý neplatný pokus o prihlásenie je zaznamenaný.